Van Ettekoven eigenaar Hotel Newport

Het complex aan de Gooimeerkust. Rechts het leegstaande horecagedeelte.

Eddie de Paepe
Huizen

Vastgoedondernemer Sjan van Ettekoven uit Hollandsche Rading heeft het horecagedeelte van het complex aan de Labradorstroom in Huizen gekocht van vastgoedondernemer Michael van de Kuit (Nedstede).

Van Ettekoven, onder meer bekend van zijn slagerij Chateau Briand in Hilversum, bevestigt het nieuws. ,,Wij willen er een zorghotel van maken”, wil hij verder kwijt. Daarvoor heeft hij wel de medewerking van de gemeente nodig, die de bestemming van het pand moet wijzigen van horeca in zorg.

,,Als dat niet lukt, wordt het een Polenhotel”, reageert Van Ettekoven. ,,Die mensen moeten ook ergens logeren.” Daar wilde de ondernemer het donderdagmiddag even bij laten, omdat hij ’s avonds een afspraak had met de Vereniging van Eigenaren van de appartementen in het complex.

Failliet

Van de Kuit verhuurde het horecagedeelte aan MGX Exploitaties, onderdeel van de Hampshire Hotel Group, en uitbater van het Hampshire Hotel-Newport Huizen. MGX ging echter in februari 2017 failliet. Een doorstart van het 4-sterrenhotel (met restaurant) bleek niet haalbaar.

Bij curator Henk Pasman van advocatenkantoor Wijn & Stael had zich onder meer een gegadigde gemeld, die in het complex een zorghotel wilde vestigen. Dat liep (met name?) stuk op de bestemming. ’Huizen wil daar het liefst een hotel hebben’, meldde de curator indertijd. Dit werd bevestigd door wethouder Marlous Verbeek, die daar aan toevoegde dat een hotel ’gewenst is vanuit het oogpunt van toerisme en werkgelegenheid’.

VVD

De VVD-fractie in de Huizer raad heeft inmiddels - zonder de naam van Van Ettekoven te noemen - schriftelijke vragen gesteld aan het college over de verkoop van het voormalige hotel aan de Gooimeerkust. De liberalen willen weten of de gemeente al contact heeft gehad met de nieuwe eigenaar en of het klopt dat hij er een zorghotel wil vestigen. In de vragen stelt de VVD ook de bestemming van het horecagedeelte aan de orde. Gaat de gemeente meewerken aan het wijzigen van het bestemmingsplan?

Bewoners

Ten slotte wijzen de liberalen op de bewoners (eigenaren) van de appartementen in het linker deel van het complex. ’Wat is hun rol? Worden zij hierbij betrokken, bijvoorbeeld met een overleg of informatieavond?’ Het Huizer college moet de vragen vóór of tijdens de raadsvergadering van volgende week donderdag beantwoorden.

Overbosch

Sjan van Ettekoven is geen onbekende op het gebied van zorg en wonen. Zo meldde deze krant begin augustus dat hij Villa Overbosch aan de Soestdijkerstraatweg in Hilversum aan vermogensbeheerder Bouwinvest had verkocht. Dit herstellingoord is van Herstelzorg Nederland, onderdeel van de Blueprint Group, een vaste vastgoedpartner van Van Ettekoven. Ook kocht de slager in juni 2017 voor 4.250.000 euro kasteel Beverweerd in Werkhoven (gemeente Bunnik). In en rond het kasteel moeten tientallen zorgwoningen komen.

Van Ettekoven is verder eigenaar van een flink aantal andere panden/percelen door het hele land.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.