Moeke Spijkstra bijna gereed voor try-out

Moeke vlak na de brand.
Blaricum

Alleen de vloer van Café Moeke Spijkstra in Blaricum moet nog worden schoongemaakt en gerestaureerd. Eigenaar Patrick Lommers verwacht vrijdag grotendeels ingericht te zijn en hoopt begin oktober voor iedereen weer de deuren te openen.

Volgens hem zal niemand het verschil zien tussen Moeke voor de brand en Moeke na de brand. ,,Dat was ook precies onze bedoeling. Alle houten onderdelen zijn er uitgehaald en tot in detail nagemaakt”, zegt Lommers. ,,We hadden vooral last van rookschade en dat blijft in hout heel lang zitten.”

Voordat Moeke definitief open gaat heeft Lommers twee try-out momenten. Zondag komt de vaste fietsclub na het rijden van de Dam tot Dam fietsclassic in Amsterdam barbecueën. ,,Dan kunnen we zien of alles werkt”, zegt Lommers. ,,De keuken is nog niet gereed, die wordt pas in de loop van oktober geleverd, vandaar de barbecue.” Zondag 30 september is Moeke ook de inschrijfplek voor het Blaricumse Golf & Country evenement.

Wat de brand heeft veroorzaakt weet Lommers nog niet. ,,Ik ben zo druk met andere zaken dat ik er ook nog niet zelf achteraan ben gegaan.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.