Kinderboekenschrijfsters Mous en Dumon Tak komen naar Laren

Joyce Huibers
Laren

Aan de vooravond van de Kinderboekenweek - van 3 tot en met 14 oktober - komt schrijfster Mirjam Mous naar de Larense Boekhandel.

De schrijfster van spannende boeken zoals ’Boy 7’, ’Password’ en ’2C’ vertelt op zaterdag 29 september over haar werk en signeert haar boeken. Kinderen kunnen natuurlijk ook vragen stellen.

Mous wilde al op jonge leeftijd schrijfster worden, maar werd eerst juf. Na twintig jaar voor de klas te hebben gestaan, stopte ze in 2005 en ging fulltime schrijven. Mous schreef kinderboeken voor alle leeftijden, maar de laatste jaren legt ze zich toe op spannende boeken voor kinderen vanaf tien jaar. De schrijfster is aanwezig van 15.00 tot 16.00 uur.

De Larense Boekhandel zit ook tijdens de Kinderboekenweek, die dit jaar in het teken van vriendschap staat, niet stil. Op woensdag 10 oktober, van 13.30 tot 16.00 uur, kunnen kinderen taarten versieren in de boekhandel die daarna gezamenlijk per huifkar naar de bewoners van het Rosa Spierhuis worden gebracht.

Bibi Dumon Tak.© Foto pr

Op zaterdag 13 oktober geeft Bibi Dumon Tak een lezing tussen 15.00 en 16.00 uur. Zij schreef onder andere ’Siens hemel’ en enkele non-fictie boeken over dieren. Dumon Tak won onder andere de Theo Thijssenprijs voor kinder- en jeugdliteratuur.

De toegang is voor alle activiteiten gratis, wel graag aanmelden bij de boekhandel.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.