Zoekplaatje: ’Missionaris’ spoorloos

Een (nog onbekende) geestelijke laat oplettende toeschouwers voorwerpen uit exotische oorden zien.

Eddie de Paepe
Hilversum

Op het zoekplaatje (nr. 475) van vorige week is helaas (nog) geen enkele reactie binnengekomen.

De foto zal in de jaren vijftig door persfotograaf Jacques Stevens zijn gemaakt, maar de geestelijke die voorwerpen uit verre streken laat zien is niet herkend. Ook de voorwerpen bieden blijkbaar geen aanknopingspunten. Zo liggen er op de tafel voor de ’missionaris’ opgezette dieren (twee schildpadden en een koffervis), kledingstukken (een paar sandalen, een sjaal) en voorbeelden van (zilver)smeedkunst. Aan het gordijn rechts prenten die sterk aan India en hindoeïsme doen denken. En wat houdt de geestelijke in zijn handen: een slangenhuid?

Wandeling langs een rivier, met in de verte een druk bereden weg. Waar en wanneer is deze foto gemaakt?© foto’s streekarchief gooi en vechtstreek

Op het nieuwe zoekplaatje (nr. 476) - hierboven - wandelen twee vrouwen en twee meisjes over een brug langs een rivier (De Vecht?). Gaat het om een moeder en een oma met twee (klein)dochters? Wie herkent dit viertal? In de verte is een druk bereden weg te zien. Waar en wanneer is deze foto gemaakt?

Helpen

Helpen bij dit zoekplaatje kan via fotostevens@gooieneemlander.nl of De Gooi- en Eemlander, Postbus 15, 1200 AA Hilversum.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.