Geen geld? Gratis naar Heelo Knipsalon

Heelo Knipsalon

Annemarie de Jong
Hilversum

Geen geld? Dan kun je gratis naar de kapper bij Heelo Knipsalon. „Bedoeld voor mensen die het niet kunnen betalen, maar ik kijk natuurlijk niet in je portemonnee”, zegt Trynette van Gessel.

De maandelijkse knipsalon start maandag in een houten huisje in de loods van werkervaringsbedrijf Heelo aan de Hilversumse Oosterengweg 44. Voor wie? „Denk aan zzp’ers in slechte tijden, alleenstaande moeders, voedselbankklanten. Iedereen die het minder heeft kan zich lekker laten verzorgen. Als je haar maar goed zit, hè!”

Twee gediplomeerde kapsters knippen dertig klanten. Ook een masseur is van de partij. „Maandag zit vol. De kapsters leren moeders en oma’s ook zelf knippen. We beconcurreren niemand, want deze doelgroep heeft echt geen geld voor de kapper. Een luxe waar je als eerste op bezuinigt.”

Het idee komt van een kapster die zelf een periode op een houtje moest bijten. „Ze kwam bij me: ’Ik heb het heel slecht gehad, maar ik heb nu een baan en het gaat goed met me. Voor minderbedeelden wil ik wat terug doen’. Hartverwarmend toch, tranen in mijn ogen.” Volgende Heelo Knipsalon is maandag 15 oktober, inschrijven kan via Facebook.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.