Burgemeester Roest doet melding politie

Burgemeester Roest doet melding politie
Burgemeester Elbert Roest.
© UP
Bloemendaal

Burgemeester Elbert Roest van Bloemendaal heeft justitie gevraagd mee te kijken of er sprake is van onrechtmatigheden in de kwestie rond de geheimhouding van stukken.

Het gaat, schrijft de burgemeester in een vertrouwelijke brief aan de gemeenteraad, ‘om een passage in een aangetroffen document’. Dat zou verband houden met de opgelegde geheimhouding van stukken aan de raadsleden Marielys Roos en Leonard Heukels in 2014. Daarover stelde Leonard Heukels van Liberaal Bloemendaal onlangs vragen.

De burgemeester schrijft dinsdag in verhullende bewoordingen dat hij de gang van zaken rond dat collegebesluit in een ‘feitenrelaas’ heeft beschreven. Dat mogen raadsleden op het stadhuis inzien. De burgemeester concludeerde op basis van dat feitenrelaas dat er ‘mogelijk’ sprake is geweest van schending van het ambtsgeheim. Daarom heeft hij de stukken al op 4 september aan justitie overhandigd met het verzoek ernaar te kijken.

Raadslid Rob Slewe heeft het relaas gisteren ingezien. Volgens hem blijkt uit het ’onderzoekje’ van de burgemeester klip en klaar dat de aan Heukels en Roos geheim verklaarde e-mails over de kwestie Slewe (hij was toen nog geen raadslid) in brede kring bekend waren. Zodat de selectief opgelegde geheimhouding aan Roos en Heukels mogelijk onrechtmatig was.

Over de voortgang van het onderzoek wil de politie niets zeggen; deze week worden vanwege de stakingen alleen de meest dringende kwesties behandeld.

Meer nieuws uit Nieuws

Keuze van de redactie