Animatiefilm Emily voor Nederland naar Oscars

Animatiefilm Emily voor Nederland naar Oscars
Amsterdam

Ook de korte animatiefilm Emily van regisseur Marlies van der Wel wordt dit jaar namens Nederland ingestuurd naar de Oscars. Dat maakte filminstituut Eye woensdag bekend.

Emily, geproduceerd door studio Halal en de NTR, vertelt over een bloemist die terugblikt op haar leven. De laatste keer dat een Nederlandse korte animatie een nominatie in de wacht sleepte, was drie jaar geleden. Toen drong de film Single Life van Job, Joris en Marieke door tot de laatste vijf kandidaten.

Dinsdag werd al bekend dat Nothing to Declare, geproduceerd door Bind, Nederland vertegenwoordigt in de categorie beste korte film. Nothing to Declare gaat over drie vluchtelingen in het laadruim van een truck, hopelijk op weg naar een nieuwe toekomst in Europa. Tijdens hun bizarre reis delen zij verhalen, hoop en dromen.

Eerder werd al aangekondigd dat de speelfilm Bankier van het Verzet van Joram Lürsen Nederland vertegenwoordigt in de categorie beste niet-Engelstalige speelfilm. De nominaties worden eind januari bekendgemaakt; de uitreiking zelf is op 24 februari.

Meer nieuws uit Binnenland