Plan voor grote torenflats op plek Studio 21

Plan voor grote torenflats op plek Studio 21
Een impressie van hoe het Mediapark eruit zou kunnen zien in de toekomst. Bij het kopje ’The Tech Mix’ zijn de torens getekend.
© illustratie plompmozes
Hilversum

Er staan het Mediapark heel wat veranderingen te wachten. Niet in de laatste plaats voor Studio 21, zo blijkt uit de gepresenteerde toekomstvisie. De evenementenlocatie zal volgens de plannen van gemeente en het Mediapark op termijn moeten verdwijnen.

Studio 21 staat op de plek waar volgens het rapport ’Media Park Vision Book’ ’The Tech Mix’ moet komen. Dat is een van de stukken Mediapark dat erg gaat veranderen. De huidige gebouwen moeten op termijn verdwijnen. Daarvoor in de plek moeten twee gigantische flatgebouwen komen van maximaal 78,5 meter hoog. In deze - volgens het rapport - ’beacons’ moet ruimte komen voor kantoren, publieke plekken, woningen en winkels. De panden moeten beeldbepalend worden en uiteindelijk ’model staan voor de toekomstige stad’. Om de flats heen moet een stadsplein komen met groen.

Kansen

Evenementenlocatie Studio 21, waar onder andere dinnershow Pandora wordt gegeven, is geen onderdeel van deze toekomstplannen. Maar general manager van exploitant Oseven Richard Jonker ziet de plannen zeer positief in: „Wij zijn zeker gehoord in de toekomstplannen van het Mediapark. Wij zijn er netjes bij betrokken en zien grote kansen voor de toekomst. Het is goed dat het gebied door de bedrijvigheid verandert van een ietwat statige studio-omgeving naar een studio-eventlocatie. Het gaat draaien om beleving en opleiding. Ik denk dat dit goed is voor alle partijen.”

Studio 21 staat dus niet in de toekomstschetsen. Hoe ziet Jonker dat? „Er zijn diverse variaties in het plan. Wij hebben het stokje van het pand op 1 juli overgenomen van RTL en hebben hierdoor nog niet tot in detail gesproken met de gemeente en het Mediapark. De afspraak is om binnenkort met elkaar om de tafel te gaan.” Over een nieuwe locatie voor Studio 21 is dus nog niet gesproken. Maar met de grootse plannen heeft hij geen moeite: „Wij zien er alleen maar kansen in.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland