Vader wil vrijgave beelden Dascha: petitie en actie bij politiebureau [video]

© ANP

Alexander Poort
Hilversum

’Overhandig de camerabeelden die van belang kunnen zijn in het onderzoek naar de dood van Dascha’. Dit is in het kort de boodschap die vader René Graafsma doet aan de politie en het openbaar ministerie (OM).

Hij en het Team Dascha Onderzoek (TDO) doen er nog steeds alles aan om wat er vooraf is gegaan aan de dood van Dascha Graafsma helemaal duidelijk te krijgen.

Om het verzoek kracht bij te zetten hebben Graafsma en TDO ook een online petitie opgestart. Deze is dinsdagochtend al meer dan 4300 keer ondertekend.

TDO is dinsdagochtend naar het politiebureau in Hilversum gegaan om alle camerabeelden op te vragen ’die betrekking hebben op de omstandigheden omtrent het overlijden van Dascha’.

Dascha Graafsma verliet bijna drie jaar geleden de toenmalige discotheek Let’s Get Down in Hilversum. Uren later werd haar lichaam gevonden naast het spoor tussen Hollandsche Rading en Hilversum.

Zelfmoord, luidt de conclusie van de politie en het OM. Maar dit is voor de familie onverteerbaar.

Ze zetten een eigen onderzoek op dat in de loop der jaren verschillende opvallende feiten boven water weet te krijgen. De politie en het OM beschouwen de zaak echter als gesloten.

En juist dit is voor Graafsma en het onderzoeksteam reden om alle camerabeelden die er zouden zijn op te vragen bij het OM.

Het zou daarbij gaan om beelden van de auto die langere tijd langs de Utrechtseweg heeft gestaan voordat Dascha door de trein werd aangereden.

„Daarbij gaat het om vage beelden afkomstig van een camera voor verkeerstelling”, weet onderzoeker Joey Roelofs. „Wij zijn benieuwd of dat dezelfde auto is die we later bij een sloperij hebben gevonden.” Ook wil hij de opnames uit het inmiddels gesloten Let’s Get Down zien.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.