Gedumpte bank staat weken langs de Minckelersstraat

Op het bankstel liggen chocolaatjes en een blikje.

Op het bankstel liggen chocolaatjes en een blikje.© Foto Leander Mascini

Leander Mascini
Hilversum

Een bankstel zorgt de afgelopen weken voor veel ergernis in de Minckelersstraat in Hilversum. Het meubelstuk is op de stoep gedumpt en is sindsdien een doorn in het oog.

Volgens een buurtbewoonster (die liever niet met haar naam in de krant wil) is de bank op 21 augustus op de stoep gezet. „Sindsdien heeft niemand er iets mee gedaan. Er liggen chocolaatjes en ik ben bang dat het ratten aantrekt.” De bank staat langs de kant van de weg net naast de parkeerplaatsen. Een deel ligt op het fietspad. De bekleding is versleten en zit vol brandplekken.

De bewoonster wil dan ook graag van het meubelstuk af. „Ik heb actie ondernomen, want de vorige keer stond hier een maand lang een fiets waar niemand naar omkeek. Het duurde even voordat hij naar een depot werd gebracht.” Maar ook deze gedumpte bank staat na weken nog voor haar deur. „Ik heb eerst de politie gebeld, maar die verwezen mij naar de gemeente. Toen ik de gemeente belde, moest ik handhaving bellen. En nu probeer ik steeds het GAD te bellen, maar die zijn bijna niet te bereiken. En ondertussen zit ik maar met die bank.”

De GAD laat weten dat zij op 10 juli een bank moesten ophalen in de Minckelersstraat, maar dat deze niet stond op de afgesproken plek. Waar de bank in de tussentijd is geweest is onbekend. De afgelopen weken is de bank de GAD echter niet opgevallen: „Dagelijks rijden onze medewerkers daar, maar de bank was niet zichtbaar vanaf de openbare weg. Vandaag (dinsdag, red.) zijn ze opnieuw gericht gaan zoeken en is de bank gevonden.”

De bank is opvallend langs de weg gezet en later door de grofvuilwagen opgehaald.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.