Hotel Gooiland wil kamers bijbouwen

Susanne van Velzen
Hilversum

Hotel Gooiland in Hilversum aast op verdubbeling van het aantal kamers. Volgens directeur Philip Lamers is dat nodig om meer grote congressen binnen te kunnen slepen voor zijn evenementenlocatie aan de Emmastraat.

,,Veel organisaties hebben behoefte aan 100 tot 150 kamers. We hebben er nu maar 56.” Het is al lange tijd zijn droom om het complex te kopen. ,,En dan wil ik de hotelcapaciteit uitbreiden. Aan de zijkant van Gooiland, naast de ijssalon, is ruimte voor aanbouw van hotelkamers. In het oorspronkelijke ontwerp van architect Jan Duiker uit de vorige eeuw bestond die aanbouw ook. Ik heb tekeningen en maquettes gevonden waar je dat op kunt zien.”

Het monumentale complex in Hilversum is eigendom van Giovanni van Eijl van Amrâth Hotels. Lamers huurt de locatie sinds een aantal jaren voor zijn hotel en evenementenbedrijf.

In 2017 renoveerde hij de 56 hotelkamers. Met een bezettingsgraad van tachtig procent draait het hotel volgens Lamers nu heel goed. Deze zomer neemt hij het grand café, de foyer en de kelder onder handen. ,,Ik heb de afgelopen jaren heel veel liefde in het pand gestopt. Het mogen kopen zou een mooie beloning zijn.”

Lees ook: Gooiland zweert bij levend groen

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.