Eemnes barst dit weekeinde van de kunst

Sahar Kader is met haar kleurrijke werk een van de genomineerden voor de Eemnesser Cuktuurprijs 2018.

Sahar Kader is met haar kleurrijke werk een van de genomineerden voor de Eemnesser Cuktuurprijs 2018.© DKC/Lonneke Boots

Joost Reijnders
Eemnes

Schilderijen, beelden, sieraden, dans en muziek. Teveel om op te noemen, maar niet te veel om te zien. Want dat kan zondag bij Een dijk van kunst en cultuur’, de jaarlijkse kunstroute van Eemnes.

Het is inmiddels de zesde editie en weer duidelijk is hoeveel artistiek talent het boerendorp herbergt. Langs de Meentweg en Wakkerendijk hebben bewoners en bedrijven gastvrijheid geboden aan de kunstenaars. Met De Deel als centrale post. En van alle kunstenaars is tot vijf oktober werk te zien in kunstencentrum Kijkoor aan de Eikenlaan. Daar ook speciale aandacht voor de kleurrijke schilderijen van de jonge kunstenares Charlot Scholten.

Niet alleen presenteren 38 kunstenaars tijdens de kunstroute hun werk, ook zijn er langs de vroegere zeewering optredens te bezoeken van zeer uiteenlopende aard. Van djembé-spelers, tot een troubadour, een dame met trekharmonica, saxofonisten, koren en acteurs, veel afkomstig ook uit Eemnes. En omdat het een eeuwenoud dorp is ook aandacht voor bijna verdwenen ambachten. Zo laat Johan Kalis zien hoe je met roggestro van de akkers in Laren bijenkorven kunt maken, en even verderop zet Toon Wortel zijn werkplaats voor antieke boerenwagens open.

Het programma is te vinden op www.dijkvankunstencultuur.nl.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.