Provincie vraagt extra krediet aan voor duurdere HOV

Er is veel belangstelling voor de HOV.

Er is veel belangstelling voor de HOV.© archieffoto kastermans

Leander Mascini
Hilversum

De aanleg van de HOV wordt duurder. De aanbiedingen van geïnteresseerde aannemers zijn door de ’gespannen bouwmarkt’ hoger dan begroot. En dus heeft de provincie extra krediet aangevraagd.

Voor Hilversum is er vooralsnog niets aan de hand. De gemeente heeft eind 2014 in de overeenkomst laten zetten dat de kosten die de gemeente maakt nooit hoger dan 2,5 miljoen euro zullen zijn. Daarnaast is afgesproken dat de provincie de risico’s voor extra kosten draagt. Daarom heeft Noord-Holland nu krediet moeten aanvragen bij de Provinciale Staten.

De Provinciale Staten vergaderen vanwege het zomerreces weer op 8 oktober. De verwachting is dat dan duidelijk wordt of het krediet wordt toegekend.

Uit antwoorden op vragen van Hart voor Hilversum blijkt verder dat de aanleg niet versoberd gaat worden om de extra kosten te compenseren. Het verleggen van de Weg over Anna’s Hoeve komt bijvoorbeeld niet in gevaar.

De projectorganisatie gaat er vanuit dat de HOV-busbaan zoals gepland in het voorjaar van 2022 klaar is. Wel kan er mogelijk nog vertraging ontstaan omdat een van de aannemers bezwaar heeft aangetekend tegen het voorlopige gunningsbesluit.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.