Druif: nieuw wijnfestival in Hilversum

Wit of rood?

Wit of rood?© UNITED PHOTOS DE BOER BV

Susanne van Velzen
Hilversum

Veertig verschillende wijnen, bijpassende hapjes, jazz- en bluesmuziek. En met een beetje mazzel ook nog een zonnetje. Op het Marktplein in Hilversum wordt zondag 9 september van 14.00 tot 19.00 uur de eerste editie van wijnfestival Druif gehouden.

Met het wijnfestival komt een langgekoesterde wens van een aantal lokale wijnspecialisten uit. Ewout Jansen, eigenaar van wijnwinkel Il Divino: ,,Het plan lag er al langer en nu hebben we met het Marktplein een perfecte locatie. Hij organiseert het wijnfestival met zijn collega’s van Mijn Hemel, Vinique, Wijngaard Zonnestraal, Vintage wijnbar. Hapjes zijn er van de Biologische Slagerij, bakker Matthijs Boon en Fish & Fries (Mout). ,,Allemaal lokale partijen die negen lekkere wijnen en een hoop kennis serveren. Je hoeft zeker geen wijnfreak te zijn om te komen proeven. Als je gewoon gezellig een glas witte wijn wil drinken op zondagmiddag is het ook goed.

Het wijnfestival vindt plaats in twee grote tenten naast Foodhall Mout. Toegangskaarten kosten in de voorverkoop 12,50 en aan de deur 15 euro (inclusief vier munten a 2,50 euro).

,,Het is de bedoeling om van het wijnfestival een jaarlijks terugkerend evenement te maken. Maar eerst zien hoe de eerste editie verloopt. Het bierfestival op het Marktplein eerder dit jaar trok vierduizend mensen. Zoveel kunnen wij er niet aan hoor”, waarschuwt Jansen lachend. ,,We hebben 1.500 glazen besteld en 1.000 entreekaarten paraat. Tussen de 500 en duizend bezoekers zou mooi zijn.”

meer info: www.druifwijnfestival.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.