Inbreker opgepakt in Naarden nadat buit van fiets valt

1 / 5
Internetredactie
Naarden

Een 17-jarige inbreker uit Muiden is donderdagochtend in Naarden betrapt en opgepakt. Hij en een medeverdachte lieten hun buit, een kassalade, van de fiets vallen. Met een politiehelikopter werd gezocht naar een tweede verdachte.

Agenten hadden het tweetal zien fietsen op de Burgemeester Jur. Visserlaan in Naarden. Ze gedroegen zich verdacht. Terwijl de politie de auto keerde, lieten de jongens de kassalade op de grond vallen. De verdachten sloegen meteen op de vlucht en de achtervolging werd ingezet. Verschillende agenten zetten de omgeving af en vanuit de lucht bood de helikopter ondersteuning.

Na een lange zoektocht werd de 17-jarige jongen aangehouden. Hij had zich verstopt in een sloot. Tijdens de inzet van de politie werd hij tijdelijk aan een verkeerspaal vastgezet. Later is hij meegenomen naar het politiebureau. De tweede verdachte is niet meer aangehouden.

Uit onderzoek blijkt dat de kassa is gestolen uit een horecazaak aan de Spiegelstraat in Bussum. In de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 augustus werd de deur van het pand opengebroken en de lade met inhoud buit gemaakt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.