’Politie Baarn deed niets na vechtpartij’

De mishandeling op de hoek Laanstraat/Nieuwe Baarnstraat© Foto: Caspar Huurdeman

Hans van Keken
Baarn

Uit het niets in elkaar geslagen door acht man, hartje Baarn. En dan het gevoel krijgen dat politie en horeca de boel bagatelliseren.

Twee Amsterdammers lijken het geloof in de politie verloren te hebben na hun mishandeling zondagochtend rond kwart over vier, op de hoek van de Laanstraat en de Nieuw Baarnstraat. En dat, terwijl een van hen door een schoppartij een hersenschudding, een gebroken neus, een ernstig geblesseerde oogkas en flink wat builen opliep. Zijn maat was iets minder ongelukkig, maar zit nog altijd onder de blauwe plekken en bulten.

Meppen

De twee bezweren dat er totaal niets was voorgevallen. ,,We hadden een bruiloft gehad in Lage Vuursche en gingen nog wat drinken in Prins Hendrik. Op weg naar hotel De Prom keken we of honderd meter verderop de Karseboom nog open was. Daar op straat kwamen acht jonge mannen ons tegemoet. Zonder enige aanleiding begonnen ze op ons in te meppen”, aldus de Amsterdammer, die net als zijn vriend niet met naam in de krant wil.

Zelf weet hij amper wat er gebeurd is. ,,Ik raakte al snel bewusteloos, ze hebben me daarna op een bankje neergezet”, legt hij uit. Samen met zijn vriend, de door hem snel te hulp geroepen broer en nog drie andere bruiloftsgasten, die al in De Prom waren en toesnelden, valt de vechtpartij achteraf te reconstrueren. ,,Ik ben meteen tegen de grond geslagen, met zeker twee man hebben ze tegen mijn hoofd staan schoppen. Mijn vriend kreeg ook klappen, probeerde me daarna te ontzetten, en holde daarna hard weg om om hulp te bellen.”

Die hulp komt al snel vanuit De Prom, ook twee politieauto’s zijn inmiddels gearriveerd. De meeste van de acht daders staan nog vlakbij. De toegesnelde broer dringt er bij de agenten op aan ze aan te houden. Maar dat gebeurt niet. Tot hun verbijstering. ,,Niemand heeft letsel opgelopen, zeiden ze. Terwijl een van hen in elk geval een enkeling van die groep herkende. Ook een fietser die voorbij kwam herkende ze. Maar getuigen wilde hij niet, zei hij alvast.”

Aangifte

De Amsterdammer vindt het allemaal onbegrijpelijk. Dat de eigenaar van De Karseboom eerder deze week in deze krant de indruk wekte dat er eigenlijk amper verwondingen waren bevreemdt hem ook al.

Inmiddels heeft de Amsterdammer op het bureau in zijn woonplaats aangifte gedaan. ,,Ik hoop dat getuigen zich melden. En dat de politie er nu serieus werk van maakt.”

De politie Midden-Nederland beperkt zich via een woordvoerder in eerste reactie tot de opmerking dat er nog steeds geen aangifte is gedaan. En dat de twee behoorlijk onder invloed waren.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.