Verdachte Mallorca-zaak voorgeleid, rechter beslist of hij langer vast wordt gehouden

Bloemen voor de overleden Carlo Heuvelman.© Archieffoto

ANP
UTRECHT

Sanil B., de 19-jarige Hilversummer die is aangehouden in de zaak rond de fatale mishandeling op Mallorca, wordt vrijdag voorgeleid voor de rechter-commissaris. Deze beslist of hij langer in de cel moet blijven. Zijn hechtenis kan met twee weken verlengd worden.

Volgens het Openbaar Ministerie was B. mogelijk betrokken bij twee geweldsincidenten in de vroege ochtend van 14 juli in de Spaanse badplaats El Arenal. Het OM verdenkt hem van tweemaal poging tot doodslag omdat hij twee slachtoffers op en tegen het hoofd zou hebben geschopt. B. werd woensdagochtend van zijn bed gelicht door de politie.

Carlo Heuvelman

De verdachte was met een vriendengroep op vakantie op het Spaanse eiland waar ruzie werd gezocht met andere vakantiegangers. De 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen werd daarbij dusdanig mishandeld dat hij later aan zijn verwondingen overleed. Dit gebeurde tijdens de tweede vechtpartij, op de boulevard. Eerder was er ook al ruzie in een horecagelegenheid.

Na de incidenten vertrok de groep op één persoon na snel naar Nederland. Een van de jongens bleef achter om de sleutels van het appartement waar de groep verbleef weer in te leveren. Hij werd uiteindelijk opgepakt en verhoord door de Spaanse politie, maar werd daarna vrijgelaten omdat op beelden te zien is dat hij geen grote rol zou hebben gespeeld bij de vechtpartij.

Lees ook: Ontreddering bij vader gearresteerde Mallorca-verdachte Sanil (19): ’Ik dacht nooit dat dit bij ons gezin zou kunnen. Hoe kan dit?’

Lees ook: Hoe konden Gooise jongens zó door het lint gaan op Mallorca? Een reconstructie

Lees ook: Tranen vloeien bij herdenking voor Carlo: ’Hoe kunnen mensen zóver gaan?’

Lees ook: Moeder Mallorca-slachtoffer opgelucht door arrestatie

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.