Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen gestabiliseerd

ANP Producties | Bron: ANP

Na drie weken van aaneengesloten stijgingen is het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen dinsdag gestabiliseerd. In totaal liggen er 719 covidpatiënten, dat zijn er evenveel als maandag, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Drie weken geleden lagen er iets meer dan 200 patiënten met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Sindsdien nam dit aantal met de dag toe.

Op de verpleegafdelingen liggen nu 520 coronapatiënten, twee minder dan maandag. Op de ic's liggen 199 ernstig zieke covidpatiënten, twee meer dan de voorgaande dag. Dat is het hoogste aantal sinds 21 juni.

Daling positieve coronatests

Op de verpleegafdelingen kwamen in de afgelopen 24 uur 89 nieuwe coronapatiënten binnen. Op de ic's werden 10 mensen binnengebracht.

Premier Mark Rutte voorspelde eerder dat de druk op de ziekenhuizen deze week stopt. Dat komt doordat het aantal positieve coronatests al een tijdje daalt. Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), sprak eerder de verwachting uit dat het totale aantal opgenomen coronapatiënten oploopt tot ongeveer 800.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.