Max verdient kans op revanche voor een volle tribune, de zeebries rekent wel af met corona | Commentaar

Rens Koldenhof

Het zit Max Verstappen niet mee de laatste weken. ,,Weer eraf gereden door een Mercedes’’, constateerde Nederlands beste coureur aller tijden zondag getergd, nadat de teamgenoot van zijn concurrent Hamilton in één vloeiende carambole zowel Max als zijn Red Bull-maatje Perez in de flank wist te raken.

Botte pech inderdaad, maar ook brandstof voor een gloeiende revanche na de zomerstop. De raceliefhebber kan niet wachten op een tot het bot gemotiveerde Verstappen, wanneer het Formule 1 circus hervat wordt op Spa-Francorchamps. Het circuit in zijn Belgische achtertuin. Maar vooral op de race daarna: de Grote Prijs van Nederland in Zandvoort. Nederlandse liefhebbers verheugen zich al maanden op die confrontatie voor de bomvolle Oranjetribunes in de duinen. Maar of het daar nog van zal komen?

Vanaf 13 augustus mogen in Nederland festivals georganiseerd worden met maximaal 750 bezoekers, laat onze premier maandag in een persconferentie weten. Dat zijn dik honderdduizend bezoekers minder dan het eerste weekend van september dagelijks langs het circuit in Zandvoort verwacht worden. Toeschouwers die keihard nodig zijn om de begroting van het racespektakel sluitend te krijgen. Zonder die inkomsten wordt het racefeestje in Zandvoort al na de eerste aflevering een uitvaartplechtigheid. En of Max zonder een Oranjezee ook zo gemotiveerd zal zijn om Hamilton te kloppen is ook nog maar de vraag.

Intussen zijn de tribunes in het buitenland tijdens races wel goed gevuld. Tot grote corona-uitbraken heeft dat tot dusver niet geleid. Ook niet in het door covid geplaagde Engeland. Het gaat tenslotte om een buitenevenement waarbij toeschouwers verspreid worden langs een kilometers lang circuit. In Zandvoort komt daarbij nog de zekerheid van een lekker zeebriesje om de laatste restjes virusdreiging weg te blazen. Een beter geventileerd evenement is nauwelijks denkbaar. Sta de Grand Prix van Zandvoort daarom een uitzonderingspositie toe en biedt het evenement zo een kans op overleving. Max verdient kans op revanche voor een volle bak. Met een beetje meer geluk en wat coulance moet dat kunnen.

Meer nieuws uit Opinie-Column

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.