Prikken zonder afspraak vanaf 2 augustus in Hilversum; vrije inloop moet vaccinatiegraad een boost geven

Prikken zonder afspraak kan in augustus in Hilversum.

Prikken zonder afspraak kan in augustus in Hilversum.© Archieffoto studio kastermans/alexander marks

Marjolein Vos
Hilversum

Prikken zonder afspraak. De GGD Gooi en Vechtstreek had deze actie al aangekondigd. Nu is de start ervan bekend: vanaf maandag 2 augustus kunnen mensen die nog geen vaccinatieafspraak hebben voor hun eerste prik terecht in Hilversum.

Met de vrije inloop hoopt de GGD de drempel te verlagen om een prik te halen en zo de vaccinatiegraad een boost te geven. De GGD benadrukt dat het niet mogelijk is om voor de tweede prik langs te komen op de vrije inloop.

Wie gebruik maakt van het prikken zonder afspraak krijgt een vaccinatie met Pfizer of Moderna. Na deze eerste prik krijgen mensen een afspraak mee voor de tweede prik.

Inlopen voor een prik zonder afspraak kan de hele maand augustus tussen 8.30 en 16.30 uur, uitsluitend bij de vaccinatielocatie aan de Verlengde Zuiderloswal (ter hoogte van nummer 5) in Hilversum.

Voor het krijgen van een prik, wordt gevraagd naar een identiteitsbewijs. Op de vaccinatielocatie is het dragen van een mondkapje verplicht.

Het is nog niet mogelijk om Janssen vrije inloop in Hilversum te prikken. Daarvoor kan een afspraak worden gemaakt via 0800-1295.

Lees ook: Binnenkort bij de Gooise GGD: prikken zonder afspraak; ’We hopen zo de vaccinatiegraad verder op te krikken’; Prikstraten in Huizen en Naarden sluiten in september

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.