Onderzoek naar klachten over coronatests Baarns bedrijf

Baarn

Het ministerie van Infrastructuur start een onderzoek naar de diverse klachten die het heeft ontvangen over Lead Healthcare, een bedrijf in Baarn dat coronatests uitvoert voor reizigers. Op basis van de uitkomst van het onderzoek en eventueel aanhoudende klachten kan Lead als testaanbieder worden uitgesloten, zegt het ministerie.

Bij het verantwoordelijke ministerie zijn de signalen bekend dat commerciële testbedrijven niet altijd op tijd een testuitslag leveren.

„Daarnaast zien we helaas dat een aantal testaanbieders minder serieus met het testen van reizigers omgaat en niet voldoet aan de voorwaarden die we aan hun dienstverlening hebben gesteld”, zegt een woordvoerster. Enkele aanbieders zijn hier al informeel op aangesproken, en vorige week stuurde het ministerie nog een officiële brief „om nogmaals te wijzen op de kwaliteit van deze dienstverlening.”

In de media en op sociale platforms als Facebook klagen tal van Nederlanders over de dienstverlening van Lead Healthcare.

Vaak komen de testuitslagen, veelal nodig voor een reis naar vakantiebestemmingen, niet of veel te laat binnen. Lead wijst volgens het ministerie naar de franchisenemers die zij hebben ingehuurd.

Lees ook: Baarns bedrijf heeft voorlopig het sneltestmonopolie. Topman: ’Toegangstest voor park als Keukenhof hoeft voor mij ook niet’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.