Premium

Heijmans had deal met prinsessen over aankoop koninklijke weilanden Soestdijk, maar Soest wurmde zich er slim tussen met eerste recht op koop; Heijmans kan nu alleen bouwen als Soest haar zegen geeft

De bouwlocatie staat precies in het midden op de luchtfoto.
© foto cyclomedia
Soest

Projectontwikkelaar Heijmans Vastgoed heeft vorig jaar een principe-overeenkomst gesloten met het Koninklijk Huis over de aankoop van acht hectare aan weidegrond tussen de Jachthuislaan en de Koninginnelaan in Soest. Voor deze weilanden zijn woningbouwplannen in voorbereiding. De gemeente Soest heeft haar onderhandelingspositie ten opzichte van Heijmans versterkt door zichzelf eerder dit jaar het eerste recht op koop van de bewuste gronden toe te eigenen.

Dit antwoorden burgemeester en wethouders op schriftelijke vragen van de PvdA in Soest, die nu wel eens wilde weten hoe de vork precies in de steel zit. Want van wie is die grond nou precies en wat is de rol van Heijmans, vroeg PvdA’er Hans Redeker zich af. Tot op heden was het voor de buitenwacht namelijk een raadsel waarom de gemeente Soest met Heijmans Vastgoed in gesprek was over de woningbouwlocatie terwijl de grond van de prinsessen Beatrix, Irene en Margriet is en de gemeente via de Wet voorkeursrecht gemeenten het eerste recht op koop heeft.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.