Premium

SO Soest komt met eerbetoon voor jaar geleden overleden boegbeeld Paul Smit; ’Een herdenkingsplek, niet alleen voor Paul maar voor alle overleden SO Soesters die iets voor de club hebben betekend’

Paul Smit op het complex van SO Soest, zijn tweede thuis waar hij een jaar geleden verongelukte.
© archieffoto jaap van den broek
Soest

Paul Smit verongelukte alweer een jaar geleden op het complex van ’zijn’ SO Soest, maar vergeten zijn ze hem nog lang niet bij de club, en dat zal ook niet snel gebeuren ook. De voetbalclub is van plan om Mister SO Soest te eren met een herdenkingsplek. ,,En daarmee herdenken we op verzoek van Pauls familie niet alleen Paul zelf, maar ook alle andere overleden leden die iets voor de club hebben betekend”, schetst initiatiefnemer Peter Beijer.

21 juli 2020 was een dag die ze in Soest in het algemeen en bij de SO Soest in het bijzonder niet snel zullen vergeten. Oud-voorzitter, erevoorzitter en clubman in hart en nieren Paul Smit viel tijdens een vrijwilligersklusje bij de voetbalclub van een trap en kwam zo ongelukkig terecht dat hij een dag later in het ziekenhuis overleed. Een week later werd tijdens een grote plechtigheid met achthonderd mensen op het hoofdveld van de ’Blauwe Leeuwen’ afscheid genomen van Smit.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.