Naarder, verdacht van 15 benzinediefstallen, moet een half jaar wachten op zijn rechtszaak

Estella Heesen
Naarden

De 46-jarige Naarder Dennis R., een vermeend benzinedief, wordt op 17 december inhoudelijk behandeld. Dat heeft de politierechter bepaald. Zijn advocaat had geen dossier tot haar beschikking om de strafzaak voor te bereiden en zag R. pas vlak voor de zitting: „Ik weet nauwelijks waar de zaak overgaat.”

R. wordt ervan verdacht de afgelopen vier jaar wel vijftien keer benzine te hebben gestolen, in auto’s die geparkeerd stonden in Muiden, Naarden, Almere, Bussum, Huizen en Weesp. In Baarn werd hij uiteindelijk op 27 januari aangehouden toen hij bij de Esso aan de Amsterdamsestraatweg zijn oog had laten vallen op twee flessen motorolie.

R. was enorm geschrokken van de dagvaarding. Hij heeft de afgelopen tijd geprobeerd op het rechte pad te blijven, hield hij de politierechter voor. Hij zou aan de coke verslaafd zijn geraakt door zijn ex-vrouw, aldus R.. „En nu gaat het lichamelijk niet goed met mij.” Met behulp van reclassering zou hij een woning krijgen om begeleid te wonen, maar dat duurt nogal lang, vindt R.. Ook de contacten met reclassering lopen moeizaam omdat hij niet veel beltegoed heeft en terugbellen nog wel eens een probleem is. De 46-jarige R. heeft geen vaste woon of verblijfplaats op dit moment en staat ingeschreven bij zijn ouders.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.