Premium

Verliefde Almeloër werd voor bijna 50.000 euro kaalgeplukt door Baarnaar en Utrechtse. Toen hij helemaal blut was, lieten ze hem een hennepplantage in zijn huis beginnen

Baarn

Een 24-jarige vrouw uit Utrecht moet in november terecht staan voor het oplichten van een verliefde ‘suikeroom’. Het slachtoffer uit Almelo betaalde in 2016 en 2017 tienduizenden euro’s aan de vrouw en een man uit Baarn om haar zogenaamd vrij te kopen uit de prostitutie. Ook vervolgt het openbaar ministerie een vrouw uit Hilversum voor het witwassen van ruim 60.000 euro.

De strafzaken tegen de vrouwen vloeien voort uit de strafzaak tegen twee Baarnse zwagers die eind 2018 door de Utrechtse rechtbank zijn veroordeeld voor het uitbuiten van twee andere vrouwen - Marokkaanse prostituees die illegaal in Nederland verbleven. De prostituees woonden en werkten volgens het vonnis ‘onder erbarmelijke omstandigheden’ in een kleine kamer in een woning aan de Turfstraat in Baarn. De vrouwen zouden minstens de helft van hun verdiensten hebben moeten afstaan.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.