Kliekjes van Naarderheem in Naarden worden plantenvoeding

Marc Sijms, één van de koks van Naarderheem, neemt de BioDigester 50 in gebruik.

Marc Sijms, één van de koks van Naarderheem, neemt de BioDigester 50 in gebruik.© Foto Vivium Zorggroep

Van onze verslaggever
Naarden

Primeur voor Vivium Naarderheem in Naarden: als eerste zorggroep in Nederland neemt zij de BioDigester 50 in gebruik, meldt de instelling.

De BioDigester zet groenten, fruit en etensresten om in hoogwaardige plantvoeding en nieuw groen gas. ,,Deze direct inzetbare energie vormt een duurzaam en gratis alternatief voor aardgas in de huidige locatie van Naarderheem en zal ook worden meegenomen naar de toekomstige nieuwbouw”, laat Vivium Zorggroep weten.

,,Dit initiatief past perfect in onze duurzaamheidsdoelstellingen en de verantwoordelijkheid die wij voelen om ons steentje bij te dragen aan inclusief werkgeverschap. Zeker als we deze twee belangrijke zaken kunnen combineren met een product dat daarnaast nog zoveel meer mogelijkheden heeft”, aldus Maureen Staal, locatiemanager van Naarderheem.

Vivium Naarderheem is in Nederland voorloper in revalidatie voor ouderen. Jaarlijks revalideren er ongeveer achthonderd mensen na een orthopedische ingreep, beroerte of andere klachten. Ook biedt Naarderheem intensieve zorg bij cliënten met dementie of Parkinson.

Vivium onderzoekt of de dagelijkse werkzaamheden met de BioDigester straks uitgevoerd kunnen worden door een Wajong-medewerker.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.