Ook dit jaar geen Alltogether Festival in Baarn, wellicht in najaar nog wel een alternatief evenement

Altijd volle bak bij het Alltogether Festival.

Altijd volle bak bij het Alltogether Festival.© foto pr

Eric Lorier
Baarn

Het Baarnse Alltogether Festival 2021 is definitief afgeblazen. De organiserende stichting Sandesh ziet geen mogelijkheid om op dit moment met de nu geldende coronabeperkingen een leuk en gezellig festival te organiseren in de Pekingtuin.

Het gratis toegankelijke Alltogether Festival is jaarlijks in het eerste weekeinde van juni in de Pekingtuin in het centrum van Baarn. Omdat al in een vroeg stadium duidelijk was dat juni niet haalbaar zou zijn, was de hoop gevestigd op een datum in augustus. Inmiddels is volgens Sandesh nu ook wel duidelijk dat ook dat niet haalbaar is en dus is de knoop doorgehakt.

’Dat is zeker geen makkelijk besluit, want wij willen niets liever dan een mooi en gezellig festival organiseren, waar we zelf minstens net zo veel plezier aan beleven als onze bezoekers. Het is dan ook een keuze met een zwaar hart’, laat organisator Shridath Bhola van stichting Sandesh in een verklaring weten.

Het festival zou in de huidige situatie alleen door kunnen gaan als het park zou worden ’verbouwd’ tot een afgeschermd festivalterrein met allerlei toegangscontroles en vaccinatiebewijzen voor publiek, standhouders, artiesten en vrijwilligers. Het alternatief zou zijn dat het publiek zich zo moeten houden aan vaste zitplaatsen en anderhalve meter. Beide alternatieven ziet Sandesh niet als realistisch.

(Tekst gaat door onder de foto)

Het organiserende team van Stichting Sandesh.

Het organiserende team van Stichting Sandesh.© foto pr

De organisatie hoopt dit najaar alsnog iets te kunnen organiseren, als de coronacijfers die toelaten. Gesproken wordt over een Oktoberfest en een Winterfestival. Een echt Alltogether Festival is er hopelijk weer in juni 2022, dat dan met twee jaar vertraging alsnog de twintigste editie wordt.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.