Haller helpt Ajax in oefenwedstrijd langs Anderlecht [video]

Doelpuntenmaker Sébastien Haller, Victor Jensen en Dušan Tadić vieren de 0-1 tegen Anderlecht.

Doelpuntenmaker Sébastien Haller, Victor Jensen en Dušan Tadić vieren de 0-1 tegen Anderlecht.© ANP

ANP
BRUSSEL

Ajax heeft de eerste van vier oefenwedstrijden tegen serieuze tegenstanders tot een goed eind gebracht. In Brussel won het elftal van trainer Erik ten Hag van Anderlecht, de nummer 3 van vorig seizoen uit de reguliere Belgische competitie: 0-2.

Sébastien Haller opende al in de 8e minuut de score voor Ajax. Op aangeven van aanvoerder Dusan Tadic kopte de Franse spits van dichtbij raak. Ook de tweede treffer werd gemaakt door Haller. Dit keer kwam de assist van Zakaria Labyad, die de bal vanaf rechts teruglegde. Mohammed Kudus liet de bal gaan, waarna Haller laag over de grond raak schoot.

Ajax, dat eerder op vrijdag de komst van Steven Berghuis bevestigde, speelde eerder in de voorbereiding tegen Koninklijke HFC (6-0), Quick’20 (1-1) en SC Paderborn (4-1). In aanloop naar de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV van over drie weken (zaterdag 7 augustus), oefenen de Amsterdammers nog drie keer. FC Bayern München (zaterdag 24 juli), RB Leipzig (zaterdag 31 juli) en Leeds United (woensdag 4 augustus) zijn de opponenten. Bij de wedstrijd tegen Leeds in de Johan Cruijff ArenA zijn 25.000 toeschouwers welkom.

Ten Hag had in België nog niet de beschikking over Oranje-internationals Maarten Stekelenburg, Daley Blind, Jurriën Timber, Davy Klaassen en Ryan Gravenberch. In de tweede helft liet de trainer veel jongelingen invallen.

Ten Hag is blij met de komst van Berghuis, zei hij tegen Play Sports, door wie hij voor het duel met Anderlecht werd geïnterviewd. „Steven is een speler die voor heel veel creativiteit zorgt, een heel aantrekkelijke speler. Hij heeft de typische Ajax-allure en dat koppelt hij aan rendement. We zijn dus buitengewoon content met deze aankoop.”

Meer nieuws uit Ajax