Ajax wijst bod Olympique Lyon op doelman Onana van de hand

Onana.

Onana.© ANP

Amsterdam

Peter Bosz zet vol in op een hereniging met André Onana (25). De trainer was in zijn Ajax-tijd verantwoordelijk voor de doorbraak van de keeper en wil hem nu naar Olympique Lyon halen.

De Fransen deden een bod van vijf miljoen euro, maar directeur voetbalzaken Marc Overmars verlangt het dubbele. Het gesteggel over de prijs van Onana is uit beider perspectief logisch. Ajax kreeg in het pré-corona-tijdperk vanuit de markt de indicatie dat de doelman tussen de 30 en 40 miljoen waard was.

Anderhalf coronaseizoen én een plaspil, die Onana een lange dopingschorsing opleverde, later is de transferwaarde gekelderd. Omdat de Amsterdammers tijdens de afwezigheid van de keeper wel zijn volledige miljoenensalaris betaalden, houdt Overmars vooralsnog vast aan een transfersom van tien miljoen euro.

De verwachting is dat beide partijen door middel van bonussen ongeveer halverwege de vijf en tien miljoen euro uitkomen. Daarmee sluit Overmars alsnog een uitstekende deal, want hij wist de toen 18-jarige Onana in januari 2015 voor een opleidingsvergoeding van 150 duizend euro weg te kapen bij FC Barcelona. Het bleek een schot in de roos.

Meer nieuws uit Ajax