Het is rond: Steven Berghuis tekent bij Ajax contract tot 2025

Steven Berghuis.

Steven Berghuis.© AFP

Mike Verweij
Amsterdam

De meest omstreden eredivisietransfer van deze eeuw is een feit. Steven Berghuis (29) verruilt Feyenoord voor Ajax.

Hoewel de Amsterdammers ervan zijn overtuigd dat de aanvaller een gelimiteerde transfersom van vier miljoen euro in zijn contract heeft, betalen zij de Rotterdammers maximaal 5,5 miljoen euro.

Met het mondelinge akkoord is een arbitragezaak van de baan. Maandag wordt het papierwerk in orde gemaakt. Berghuis tekent voor vier seizoenen.

Zonder de naam van Berghuis te noemen, zei Erik ten Hag vrijdag op de persconferentie in het trainingskamp in De Lutte dat Ajax vers bloed wil toevoegen in de voorhoede. De hoop op de Ghanese aanvaller Kamaldeen Sulemana is nog niet opgegeven, maar achter de schermen werd ook nog altijd werk gemaakt van de komst van Berghuis.

De international was op vakantie en Ajax wilde - gezien de gevoeligheid van de transfer bij de Feyenoord-fans - voorkomen dat hij zich op het trainingsveld in Rotterdam zou moeten melden.

Met Berghuis haalt Ajax rendement in huis. In 33 duels, inclusief twee play-offwedstrijden, in de Eredivisie scoorde de Apeldoorner negentien keer en leverde hij vijftien assists. Atalanta, Watford FC, Galatasaray en VfL Wolfsburg toonden ook interesse, maar werden niet zo concreet als Ajax of konden sportief een veel minder interessant plaatje schetsen.

Ajax wilde aanvankelijk niet meer dan vier miljoen euro betalen, maar deed dat in het belang van Berghuis alsnog.

Meer nieuws uit Ajax