Centrum Hilversum is een van de onveiligste buurten in Noord-Holland om je auto te parkeren

Eddie de Paepe
Hilversum

Het Hilversumse centrum staat op plek twee in de top-5 van buurten in Noord-Holland met de meeste auto-inbraken.

Na het versoepelen van de coronamaatregelen weer met de auto op pad? Dan kun je beter niet parkeren in de Amsterdamse buurt Oude Kerk, meldt Independer. ’Nergens in Noord-Holland sloegen auto-inbrekers van 2015 tot en met 2020 namelijk vaker toe dan in deze buurt.’ Ook het centrum van Hilversum blijkt onveilig om de auto te parkeren. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer op basis van de meest recente politiedata.

940 buurten

In het onderzoek werden de auto-inbraakcijfers van meer dan 940 Noord-Hollandse buurten onderzocht. De top-5 buurten met de meeste auto-inbraken van 2015 tot en met 2020 zijn te vinden in Amsterdam, Hilversum en Amstelveen. Amsterdam staat zelfs drie keer in deze lijst met Oude Kerk e.o. (687 auto-inbraken), Hoofdcentrum Zuidoost (609) en de Felix Meritisbuurt (526). Het centrum van Hilversum staat met maar liefst 683 auto-inbraken op plek twee. De top-5 wordt gecompleteerd door het Stadshart van Amstelveen (542 auto-inbraken).

Huizen

In elke Noord-Hollandse gemeente is het aantal auto-inbraken tussen 2015 en 2020 afgenomen. De minst sterke afname was te zien in Hilversum (-19%), gevolgd door Huizen (-36,2%) . Meer informatie over auto-inbraken per buurt en gemeente is te lezen op independer.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.