Bescheiden ’eerste-paal-feestje’ op de Keverdijk: Bouw van 21 sociale huurwoningen gaat nu echt beginnen

Erik Vos (tweede van links), Nico Schimmel (midden) en Harro Zanting slaan de officiële eerste paal.

Erik Vos (tweede van links), Nico Schimmel (midden) en Harro Zanting slaan de officiële eerste paal.© STUDIO KASTERMANS/ALEXANDER MARKS

Joyce Huibers
Naarden

Het heeft jaren geduurd, maar woensdagochtend is dan officieel de eerste paal geslagen voor de 21 sociale huurwoningen aan de Kolonel Verveerstraat in Naarden.

Het beperkt aantal genodigden werd getrakteerd op een slagwerkconcert door muzikanten in bouwvakkerstenue die behendig olievaten, kruiwagen en cementmolen bespeelden. Wethouder Volkshuisvesting Nico Schimmel en Dudok Wonen bestuurder Harro Zanting drumden ook nog even mee. Samen met Erik Vos, directeur van Heijmans, het Huizer bedrijf dat de woningen gaat bouwen, mochten ze vervolgens een paal de grond in slaan.

(Tekst gaat door onder de foto)

Met tromgeroffel op olievaten werd het bescheiden feestje ingeluid.

Met tromgeroffel op olievaten werd het bescheiden feestje ingeluid.© STUDIO KASTERMANS/ALEXANDER MARKS

Volgens Schimmel en Zanting is de eerste paal reden voor een feestje, omdat er veel inwoners zijn die wachten op een betaalbare woning. Bovendien zijn de eerste plannen voor woningbouw op deze plek al van zeker acht jaar geleden. In het najaar van 2022 moeten de woningen klaar zijn.

Het gaat om de eerste fase van het project op de Keverdijk. Dudok Wonen gaat ook nog twee appartementengebouwen neerzetten aan de Kolonel Verveerstraat met in totaal 36 sociale huurwoningen. De architectuur van de in totaal 57 woningen complimenteert de nieuw te bouwen moskee en het nieuwe multifunctioneel centrum dat deels al in gebruik is genomen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.