Drie verdachten explosies Poolse supermarkten nog vast

ANP Producties | Bron: ANP

Drie van de vier verdachten die zijn aangehouden in verband met explosies bij Poolse supermarkten eind vorig jaar en begin dit jaar zitten nog vast. Een van de vier is afgelopen donderdag vrijgelaten door de rechtbank. Hij blijft wel verdachte, maar hoeft niet meer vast te zitten. Het Openbaar Ministerie gaat tegen die beslissing in beroep.

Het gaat om vier mannen uit Amsterdam van tussen de 20 en 26 jaar. Ze worden alle vier verdacht van betrokkenheid bij twee of meer van de in totaal vijf ontploffingen. De eerstvolgende openbare zittingen zijn op 16 en 23 augustus. Dan zullen de zaken nog niet inhoudelijk worden behandeld.

In december en januari waren er zware explosies bij Poolse supermarkten in Aalsmeer, Heeswijk-Dinther, Tilburg en twee keer in Beverwijk. Deze veroorzaakten veel schade en gevaar voor de omgeving. Bij de aanslagen werden geïmproviseerde explosieven gebruikt. Vergelijkbaar met die waarmee ook een aantal plofkraken is gepleegd, aldus de politie. Afgelopen januari werd al een 19-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij is nog altijd verdachte, maar zit niet meer vast.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.