Laren heeft selectie rond

Tom Mentink
Laren

In tegenstelling tot de hockeysters van Laren blijft het eerste mannenteam volgend seizoen in tact. Vier spelers zijn aan het team toegevoegd. De komst van Kenny Bain (Hurley) en Lars Heerink (HGC) was al bekend, afgelopen week kwamen Sebastiaan van de Kasteele en Bram Jansen daarbij. Daarmee heeft Laren de selectie rond.

Van de Kasteele komt over van Qui Vive, waar hij afgelopen acht jaar actief was, waarvan de laatste twee seizoenen als aanvoerder. De 28-jarige middenvelder speelde in 2016 nog een jaar op het hoogste niveau met de Uithoornse club.

De 18-jarige Jansen is afkomstig van SCHC, waar hij te boek staat als een groot talent. Hij maakte in Bilthoven al op z’n zestiende zijn debuut in de hoofdklasse.

,,Met Sebastiaan hebben we een ervaren en degelijke middenvelder binnengehaald. Samen met Kenny Bain en Lars Heerink zijn we in elke linie versterkt met ervaren jongens’’, zegt Jasper Vredegoor, voorzitter van de commissie tophockey.

,,Dat was nodig om de jonge spelers sneller te laten groeien. We waren op zoek naar balans in de groep en zijn blij dat dit gelukt is. Met Sebastiaan is de selectie rond en we denken dat deze groep zeer competitief gaat zijn.”

Laren hoopt komend jaar mee te doen om de bovenste plekken in de promotieklasse. De ploeg van coach Nanco Jansonius stond afgelopen seizoen op de zevende plek tot het seizoen wegens corona werd afgebroken.

Meer nieuws uit Sport Regionaal