KNVB verwacht tussen de 5000 en 10.000 Oranjefans in Boedapest

ZEIST

De KNVB verwacht tussen de 5000 en 10.000 supporters van het Nederlands elftal bij de wedstrijd uit de achtste finales van het EK in Boedapest. Oranje speelt op zondag 27 juni als groepswinnaar tegen de nummer 3 van groep D, E of F om een plaats in de kwartfinales van de Europese eindronde.

Zo'n 1300 Oranje-clubcardhouders ontvangen binnenkort een code en kunnen dan een ticket voor de achtste finale van Oranje kopen. Zij hebben voor 22 april niet aan de UEFA laten weten dat ze afzien van de mogelijkheid om het Nederlands elftal achterna te reizen op het EK. De overige kaarten worden daarna verdeeld onder trouwe Oranjefans en gaan later eventueel nog in de verkoop.

Bij de UEFA zijn op dit moment geen kaarten meer te bestellen voor het duel uit de achtste finales in de hoofdstad van Hongarije. Het duel is voorlopig uitverkocht. Mogelijk komen er nog tickets vrij als de tegenstander van Oranje bekend is. Het kan zijn dat sponsors afzien van tickets. Ook wil de opponent van het Nederlands elftal misschien niet alle tickets afnemen.

In het Ferenc Puskás-stadion van Boedapest zijn bij duels op het EK zo'n 53.000 toeschouwers welkom.

Meer nieuws uit Sport