Exodus bij Larense hockeysters houdt aan

Pam van Asperen in actie tegen Bloemendaal.

Pam van Asperen in actie tegen Bloemendaal.© Foto Koen Suyk/United Photos

Tom Mentink
Laren

De gevreesde leegloop bij het eerste vrouwenteam van Laren zet door. De degradant neemt afscheid van Pam van Asperen en Sophie Schelfhout. Beide speelsters stappen over naar hoofdklasser Hurley, waar ze voormalig ploeggenoot Macey de Ruiter tegenkomen. Daarnaast vertrekken Liselot Timmermans en Eliza Vermeulen naar HIC.

De 26-jarige Van Asperen kwam in de zomer van 2017 over van Groningen, waar de spits één jaar op het hoogste niveau had gespeeld. Jeugdinternational Schelfhout is afkomstig uit de eigen jeugd van Laren en maakte al op vroege leeftijd haar debuut in de hoofdklasse. De afgelopen twee seizoenen behoorde de 18-jarige middenvelder tot de vaste kern, nu gaat ze voor een nieuwe avontuur.

Datzelfde geldt voor Vermeulen (20) en Timmermans (20), die komend seizoen met HIC hun oude club gaan tegenkomen in de promotieklasse.

Voor de ploeg van coach Darren Cheesman is het vertrek van het viertal een nieuwe aderlating. Eerder lieten De Ruiter (Hurley), Maxime Kerstholt, Florine Klinkhamer (beiden Pinoké), Karlijn Adank (gestopt) en de Tsjechische Katerina Lacina (België) de club achter zich. Laren moet de komende weken op zoek naar vervangers.

Meer nieuws uit Sport Regionaal