Premium

Een dagje mee met de Dierenambulance tijdens de vogeltjestijd: ’Ach lieve deugd, doe maar gauw weg dat arme dier. Ik hoop dat hij het redt’

Neill Oliemans controleert de gewonde duif.
© foto studio kastermans/ danielle van coevorden
Hilversum

Een aangereden kat, een weggelopen hond of een zwaan met een broodclipje om zijn snavel. De mannen en vrouwen van de Dierenambulance Gooi en Vechtstreek draaien er hun handen er bijna niet meer voor om. We mochten een dagje mee, van melding naar melding.

Vanuit de ambulance belt Neill Oliemans met de centrale. „Ik heb drie adresjes voor je”, klinkt aan de andere kant van de lijn. Aan de Eemnesserweg in Laren is volgens de bewoner een duif gevonden met een gebroken nek. Een stukje verder bij de school De Binckhorst zijn drie koolmeesjes uit een nest van vier meter hoog gevallen. Daarnaast heeft de bewoonster van een woning aan de Hein Keverweg een gewonde vogel gevangen door er een vergiet op te zetten. „Je hoort het. Het is echt vogeltjestijd”, vertelt Neill. Van begin mei tot en met juni wordt de Dierenambulance overspoeld met meldingen over vogels. Logisch, dat is namelijk ook het moment dat jonge vogels worden geboren.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.