Eerste natuurbegraafplaats van het Gooi in gebruik genomen; rondleidingen voor belangstellenden

Begraafplaats Nieuw Valkeveen.

Begraafplaats Nieuw Valkeveen.© Archieffoto Studio Kastermans

Joyce Huibers
Naarden

Op begraafplaats Nieuw Valkeveen in Naarden wordt dit weekend de eerste natuurbegraafplaats van het Gooi in gebruik genomen. De officiële opening vindt vrijdag plaats, zaterdag worden er rondleidingen verzorgd.

De natuurbegraafplaats biedt plaats aan ongeveer 400 graven en is aangelegd op een deel van het terrein dat nog niet door de algemene begraafplaats werd benut. Op de natuurbegraafplaats is ook een centrale ceremoniële plek ingericht met houten bankjes voor 45 personen.

Aanmelden

Wethouder Barbara Boudewijnse van de gemeente Gooise Meren opent het nieuwe deel van de begraafplaats vrijdag aan het einde van de middag in het bijzijn van architect Ada Wille. Wie de natuurbegraafplaats met eigen ogen wil zien, kan zich aanmelden voor een van de rondleidingen die zaterdag worden gegeven. Deze vinden plaats om 10.00, 11.30, 13.00 en 14.30 uur. Per rondleiding kan er een beperkt aantal personen mee. Aanmelden kan via het e-mailadres natuurbegraafplaatsnaarden@gooisemeren.nl met vermelding van het gewenste tijdstip. De rondleidingen starten vanaf de hoofdingang van de algemene begraafplaats aan de Valkeveenselaan 58.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.