Premium

Ondernemers van Bussumse Vlietlaan houden kater over aan gemeentelijk traject en blijven strijden voor een ander plan. ’We voelen ons ongelofelijk gepiepeld’

© Tekening Frank Muntjewerf

Dat de Bussumse Vlietlaan wel een opknapbeurt kan gebruiken, daar zijn gemeente en winkeliers het over eens. Ondanks dat de gemeenteraad al instemde met een laatste ontwerp, weigeren enkele ondernemers zich daarbij neer te leggen.

De gemeente Gooise Meren heeft ambitieuze plannen met de Vlietlaan. Omdat de riolering moet worden vervangen, is het de bedoeling de weg langs het spoor gelijk om te toveren tot 30-kilometerzone met wandelpromenade. Nog te planten leibomen moeten het gevoel geven van de Spaanse Ramblas. De Vlietlaan als ’rode loper’ naar het Bussumse centrum, dat is het idee. „Nou zeg maar gerust een dóde loper”, stelt Pyotr Reinders van Patisserie De Ridder fel. Hij heeft met zijn vrouw Saskia de Ridder al negentien jaar halverwege de Vlietlaan een winkel met luxe gebak. Samen boden ze op 30 april aan burgemeester Han ter Heegde de opbrengt van een petitie aan. Meer dan duizend klanten en belanghebbenden maakten met de handtekeningenactie kenbaar faliekant tegen de nieuwe plannen te zijn.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.