De aalscholverkolonie of historische eendenkooi in het Naardermeer kunnen weer bezocht worden; Natuurmonumenten start vaarexcursies op

Vaarexcursies over het Naardermeer mogen weer.
© Natuurmonumenten/Andries de la Lande Cremer
Naarden

Natuurmonumenten start vanaf 15 juni weer met de vaarexcursies op het Naardermeer. Wel kunnen er minder mensen mee op de boot, omdat bezoekers anderhalve meter afstand moeten blijven houden.

Boswachter Anne Slump is blij dat de populaire vaartochten weer kunnen starten. ,,Het Naardermeer is een prachtig gebied en we zijn blij dat we bezoekers weer kunnen laten genieten van de unieke natuur.” Nu veel mensen de zomer dicht bij huis blijven, is een excursie bij Natuurmonumenten een uitgelezen kans om de natuur naast de deur te ontdekken. ,,Daarvoor hoef je niet ver weg te gaan.”

Mooiste plekjes

Natuurmonumenten biedt verschillende vaarexcursies aan. Zie met eigen ogen hoe de aalscholvers hun jongen vliegles geven tijdens de vaartocht naar de aalscholverkolonie. Of ontdek de historische eendenkooi van het Naardermeer. Natuurlijk kun je ook voor de rondvaart kiezen, waarbij je de mooiste plekjes van het natuurgebied verkent vanaf het water.

Alle excursies vertrekken vanaf het erf van Stadzigt aan de Meerkade 2 in Naarden. Tickets zijn online te boeken via www.natuurmonumenten.nl/naardermeer.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.