Alsnog even langs de Gooise GGD voor een ’coronastempel’ in het gele boekje; afspraak maken is niet nodig

Het gele boekje.
© Foto anp
Bussum

Alle GGD’en in het land zijn vanaf komende week verplicht om een ’coronastempel’ te zetten in het gele boekje. Bij de GGD regio Utrecht werd dit al gedaan sinds de derde week mei. Vanaf maandag kunnen gevaccineerden het stempel alsnog halen bij de GGD Gooi en Vechtstreek in Bussum.

De Gooise GGD Gooi stempelde tot nu toe niet. Het werd gezien als ’te tijdrovend’. Aangeraden werd om het registratiebewijs dat je na de prik krijgt, uit te knippen en zelf in je gele boekje te plakken of te nieten.

Dat beleid is nu dus bijgesteld. Wie in de afgelopen weken al wel is gevaccineerd maar nog geen stempel heeft gekregen in het gele boekje kan dus vanaf maandag, zonder afspraak, terecht op het hoofdkantoor aan de Burgemeester de Bordesstraat 80 in Bussum. Om het stempel alsnog te bemachtigen heb je wel de registratiekaart van de vaccinatie nodig en moet je je kunnen identificeren met paspoort, rijbewijs of ID. Gele boekjes verkoopt de GGD niet. Deze zijn te bestellen via mijnvaccinatieboekje.nl.

Geen bewijs

De GGD benadrukt dat het gele boekje geen officeel coronavaccinatiebewijs is. ’Bijschrijven in het gele boekje is niet verplicht. Het is niet noodzakelijk om hier een geel boekje voor aan te schaffen. Het gele boekje heeft, net als de registratiebrief die je op de vaccinatielocatie krijgt, geen status als officieel vaccinatiebewijs voor COVID-19. VWS werkt aan een fraudebestendig vaccinatiebewijs voor álle Nederlanders als onderdeel van het Digitaal Groen Certificaat dat op Europees niveau wordt ontwikkeld’, meldt de GGD Gooi en Vechtstreek op de website.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.