Premium

Met de voetjes in het zand meepraten over de grote opknapbeurt voor de Zomerkade in Huizen; plannen iets aangepast: zwemplek verplaatst, meer groen, beter toegankelijk

Met een groot bord kondigt de gemeente Huizen de ingrijpende renovatie van de Zomerkade aan.
© Foto Mediahuis
Huizen

De plannen die de gemeente Huizen heeft voor de herinrichting van de Zomerkade (onderdeel van de kustvisie) krijgen steeds meer vorm. Na de digitale presentatie in oktober 2020 van het voorlopig ontwerp ligt er nu een aangepast plan, beschreven in de ’Strandkrant’, die inmiddels onder inwoners en ondernemers in de omgeving is verspreid. Om alle betrokkenen goed te informeren over deze megaklus was het zaterdag mogelijk om op het strand vragen te stellen aan medewerkers van de gemeente. Er staan nog twee van deze sessies in de planning.

Op een gigantisch informatiebord dat deze week is neergezet op de hoek van de Zuiderzee en de Delta kondigt de gemeente de grootschalige herinrichting van de Zomerkade aan. Parkeerplaatsen, boulevard, terrassen; alles gaat op de schop. Het voorlopige ontwerp is op een aantal punten gewijzigd. Deze aanpassingen zijn gedaan naar aanleiding van reacties van bewoners en belanghebbenden op het eerdere ontwerp.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.