Premium

Geen worstjes of speklap, maar een lekker côte de boeuf op de barbecue; Slagers zien verschuiving naar grote stukken vlees

Daniel van Nes van slagerij Verkleij heeft de vitrine vol liggen met barbecuevlees.
© ©Studio Kastermans/Danielle van Coevorden
Soest/Bussum

Als we onze Weber of Green Egg opstoken op een mooie zomerdag dan leggen we daar steeds vaker een lekker, groot stuk vlees op, zoals een côte de boeuf, staartstuk of bavette.

Dat zegt Jolanda Hoogsteder van slagerij Van Asch aan de Van Weedestraat in Soest. ,,Ongemarineerd vlees dat alleen een beetje peper of zout nodig heeft. Peper overigens wel pas toevoegen als het vlees van de barbecue komt, anders verbrandt het”, tipt Hoogsteder.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.