Herenboeren Soest kan eindelijk van start; Koopcontract voor boerderij de Willemshoeve en 16 hectare grond is getekend

Na een jarenlange zoektocht heeft Herenboeren Soest de Willemshoeve aan de Jachthuislaan kunnen kopen.
© Herenboeren Soest
Soest

Herenboeren Soest is eindelijk onder de pannen. Na een zoektocht die jaren heeft geduurd is het koopcontract getekend voor 16 hectare grond op de grens van Soest en Baarn en een boerderij, de Willemshoeve, aan de Jachthuislaan in Soest.

De grond die Herenboeren heeft kunnen kopen ligt aan de noordkant van Soest, tussen de Biltseweg en de Jachthuislaan en in de gemeente Baarn, langs de Praamgracht. In totaal gaat het om ongeveer 16 ha waarop Herenboeren duurzaam gaat ’boeren’. Ook boerderij de Willemshoeve aan de Jachthuislaan maakt deel uit van de aankoop. Onder de naam Herenboerderij Willemshoeve hoopt de cooperatie op 1 januari 2022 van start te kunnen gaan.

Op een Herenboerderij werkt een boerin of boer in opdracht van de leden van de coöperatie volgens duurzame principes. De landbouwproducten - groenten, fruit, aardappelen, vlees van koeien, kippen en varkens - zijn bestemd voor de leden. Herenboeren Willemshoeve heeft daarbij als doel zijn monumentale onderkomen in stand te houden, te verduurzamen en de historie ervan door te geven. De boerderij moet een plek van verbinding en waarden worden, niet alleen voor haar eigen leden maar voor iedereen.

Henk Vroom, voorzitter Herenboeren Willemshoeve, is in z’n nopjes met de aankoop. ,,Het was een hele reis om te komen waar we nu zijn. Vanaf midden 2017 hebben we onze schouders eronder gezet om een Herenboerderij in Soest, Baarn en omgeving te realiseren. We zijn heel trots op het resultaat en dankbaar voor de steun die we ontvingen van alle mensen die ons hun vertrouwen gaven.’’

De Herenboerderij in Sest gaat werken voor zo’n tweehonderd gezinnen. Aanmelden kan nog via www.soest.herenboeren.nl.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.