Vrouw (48) overleden bij woningbrand in Hilversum, politie doet onderzoek naar mogelijk misdrijf

© Mizzle Media
© Mizzle Media
1/2
HILVERSUM

Een woningbrand aan de Lutherhof in Hilversum heeft het leven gekost aan een 48-jarige vrouw, zo maakt de politie vrijdag aan het einde van de middag bekend.

Bij de brand, die vrijdagochtend rond 04:45 uur werd opgemerkt, zijn in totaal twee personen gewond geraakt. Eén van hen is dus uiteindelijk overleden. In een tweet schrijft de politie dat er onderzoek wordt gedaan „naar een mogelijk misdrijf” rondom de brand. Wat er precies vlam heeft gevat en hoe dat heeft kunnen gebeuren is niet bekend. De brand woedde onder meer in de hal op de benedenverdieping. .

LEES OOK: Twee personen uit brandende huis gered in Hilversum, slachtoffers zwaargewond

© Mizzle Media

Waarnemend burgemeester Charlie Aptroot van de gemeente Hilversum liet in een verklaring weten dat hij diep geschokt is door het overlijden van de vrouw en het zwaargewond raken van de andere persoon. "Het is goed dat het Openbaar Ministerie (OM) en de politie diepgaand onderzoek doen naar de oorzaak van de brand", aldus Aptroot.

Twee personen werden uit de woning gehaald door brandweerlieden. Voor hen werden twee traumateams opgeroepen.

LEES OOK: Twee slachtoffers bij brand in woonhuis aan Lutherhof Hilversum: ’Een rustig buurtje, we groeten elkaar, maar we weten niet hoe ze heten’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.