Bouw op speelveld Jan ter Gouwweg in Naarden kan beginnen. Buurt overweegt juridische stappen

Het speelveld aan de Jan ter Gouwweg waar 36 woningen komen.

Het speelveld aan de Jan ter Gouwweg waar 36 woningen komen.© Archieffoto Studio Kastermans

Joyce Huibers
Naarden

Zoals verwacht heeft de raad van Gooise Meren in ruime meerderheid ingestemd met de verkoop van het speelterrein aan de Jan ter Gouwweg in Naarden aan een projectontwikkelaar die daar 36 woningen gaat realiseren. De omwonenden zijn teleurgesteld, maar hadden dit verwacht. Zij overwegen nu juridische stappen.

Alleen het Goois Democratisch Platform en twee leden van het CDA stemden tegen het plan. Hun in totaal acht moties en amendementen, over onder andere de parkeernorm, het participatietraject, het aantal woningen en het bouwen op vervuilde grond, dan wel onder beeldbepalende bomen, kregen geen of nauwelijks bijval.

Beleggers

De motie van Hart voor BNM kreeg wel unaniem steun. De partij wil dat kopers van een nieuwbouwwoning in het project aan de Jan ter Gouwweg, minimaal vijf jaar zelf in de woning moeten wonen. Hart voor BNM wil zo voorkomen dat beleggers de woningen opkopen om te verhuren en particulieren achter het net vissen op de toch al krappe woningmarkt. Ook wordt hieraan een boeteclausule gehangen die voldoende moet afschrikken en te handhaven is.

Verder wordt het college verzocht te onderzoeken op welke manier zo’n zelfbewoningsclausule en eventuele andere anti-speculatiebedingen ingevoerd kan worden voor alle koopwoningen in andere toekomstige nieuwbouwprojecten.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.