Zeldzame ralreiger laat zich zien tussen Bussum en de Hilversumse Meent: vogelaars staan rijen dik met camera in de aanslag

© foto hugo bellaert
Bussum

Opwinding in vogelland, er is namelijk een zeldzame ralreiger gespot. En dat is dus een vogel die je niet elke dag ziet. Diverse vogelspotters trokken daarom woensdag en donderdag naar het groene gebiedje tussen Bussum en de Hilversumse Meent om deze zeldzaamheid te spotten en als het even kan op de foto vast te leggen.

De meldingen op Waarneming.nl stroomden binnen, woensdag en donderdag. Cruysbergen was de plek waar je moest zijn als je eens een echte ralreiger in levenden lijve wilde ontmoeten. En dus stonden de vogelaars daar op een rijtje met de ene een nog grotere camera dan de ander, gericht op de plek waar dé vogel verblijft.

(Tekst gaat door onder de foto)

© foto hugo bellaert

De ralreiger was volgens de website van de Vogelbescherming tot in de negentiende eeuw een vaste broedvogel in Nederland. De reigersoort woonde destijds in een moerasbosje bij Nieuwerkerk aan de IJssel. Toen dat bosje in 1874 werd ontgonnen was het over en sluiten voor de ralreiger in Nederland. De bijzondere vogelsoort wordt de laatste jaren echter met enige regelmaat gespot in Nederland. Zo zorgde de vogel in 2017 nog voor een hoop opwinding in de Eempolder.

(Tekst gaat door onder de foto)

De ’Eemnesser’ ralreiger van 2017.
© foto caspar huurdeman

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.