Ongeluk in Westbroek eist tweede leven, ook jongen (16) uit Maartensdijk overleden, woensdagavond stille tocht op plaats van ongeval

© Caspar Huurdeman
WESTBROEK

Een ongeluk met een bromfiets in Westbroek heeft een tweede, dodelijke slachtoffer gemaakt. Nadat vorige week het eerste slachtoffer (18) overleed aan zijn verwondingen, bevestigt de politie woensdag dat ook de andere inwoner van Maartensdijk (16) die betrokken was bij het ongeval is overleden.

De twee jonge mannen zijn het slachtoffer van een eenzijdig verkeersongeval. De jongens reden op een bromfiets toen ze door onbekende oorzaak van de weg raakten en in een greppel belandden. Het tweetal was daarna niet meer aanspreekbaar. Voor de slachtoffers werden twee traumahelikopers ingezet.

Lees ook: Maartensdijker (18) overleden aan verwondingen na zwaar ongeluk in Westbroek

Lees ook: Maartensdijkers (16 en 18) ernstig gewond bij eenzijdig ongeluk in Westbroek, twee traumaheli’s ingezet

Nadat bekend is geworden dat er ook een tweede, dodelijke slachtoffer is gevallen, maakt de gemeente De Bilt, waar Westbroek onder valt, bekend dat er woensdagavond een stille toch wordt gelopen op de locatie van het ongeval.

Sjoerd Potters, de burgemeester, schrijft op Twitter: „De grootste nachtmerrie van elke ouder. Je kind moeten verliezen. Mijn diepste medeleven gaat uit naar familie en vrienden. Inwoners zijn geraakt door dit verkeersdrama dat nu ook een tweede slachtoffer heeft veroorzaakt.”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.