Premium

’Een huis in een stralingsarm gebied is voor ons niet te betalen.’ Anouk de Bont uit Weesp gaat niet bij de pakken neerzitten na verloren rechtszaak tegen telecomzendmast vlakbij haar huis

Weespse Anouk de Bont is ervan overtuigd dat zij lichamelijke klachten heeft als gevolg van elektromagnetische straling, afkomstig van de 5G-zendmast vlakbij haar huis.
© Foto @Eddy Rotmensen
Weesp

Anouk de Bont uit Weesp heeft de rechtszaak die zij bij de Raad van State aanspande tegen de plaatsing van de telecomzendmast aan de Leeuwenveldseweg in haar woonplaats verloren. De Bont stapte naar de Raad van State omdat zij naar eigen zeggen gezondheidsklachten heeft gekregen van de zendmast vlakbij haar woning.

Voor De Bont is de afwijzing van het hoger beroep geen reden om bij de pakken neer te zitten. ,,Ik ben teleurgesteld over deze uitspraak. Vooral omdat ik hoopte dat de rechter zich wat betreft de gezondheidsrisico’s zou baseren op het laatste rapport van de Gezondheidsraad, zoals onlangs de rechtbank Gelderland deed. Die oordeelde dat een zendmast voor mobiele communicatie zoals 4G en 5G niet zomaar mag worden geplaatst zonder te kijken naar bezwaren over gezondheidsrisico’s.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.