Het Gooi en Omstreken koopt 25 huurwoningen in omgebouwde melkfabriek Eemlandia; Oplevering begin volgend jaar

Eemlandia.
© illustratie pr
Bunschoten

Woningverhuurder Gooi en Omstreken gaat de 25 sociale huurwoningen in het markante gebouw van de vroegere melkfabriek Eemlandia verhuren. De woningen zijn vooral bedoeld voor starters uit Bunschoten zelf. ’Er is een groot tekort aan woningen voor een- en tweepersoonshuishoudens. Met de komst van deze appartementen kunnen we ook deze doelgroep voor Bunschoten behouden’, stelt ontwikkelingsmanager Martijn Ketelaar van de woningverhuurder.

De 25 sociale huurwoningen in de voormalige melkfabriek aan de Veenestraat gaan variëren in grootte van 33 tot 72 vierkante meter. Ze worden binnen de bestaande structuur van het monument gebouwd, met als gevolg dat ze allemaal anders worden. De verbouwing van de oude melkfabriek wordt gedaan door Koelewijn Bouw, het ontwerp komt van Bureau Bos uit Baarn dat meteen voor zichzelf ook een plekje heeft ingetekend. Het bedrijf vestigt namelijk zijn nieuwe kantoor in Eemlandia.

Het gebouw van de vroegere melkfabriek Eemlandia blijft zoveel als mogelijk zoals het is. De schoorsteenpijp blijft, net als bijvoorbeeld de hoge raampartijen en de gevelversieringen. ’Dit is een heel bijzonder project waarbij we zoveel mogelijk de sfeer van vroeger willen combineren met de kwaliteit van nu’, stelt Ketelaar. ’De gevels worden vanaf de binnenzijde goed geïsoleerd en de oude kozijnen worden vervangen door nieuwe stalen en houten kozijnen met dezelfde karakteristieke stijlkenmerken.’ De woningen worden aardgasvrij.

De verbouwing is op dit moment in volle gang. De woningen worden begin volgend jaar opgeleverd.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.